Osveta je kurva. Slatka kurva oslobođena veneričnih bolesti. Za razliku od degenerisane narkomančine koja živi u stanu ispod. Danas mu je puklo nešto u stanu i poplavilo pola istog. Što i nije teško, jer smo na vertikali gde su garsonjere od 25 kvadrata. Vrištao je kao žena i psovao kao kočijaš. Prvo sam mislio da je u krizi, ali sam zbog ne baš sjajne zvučne izolacije čuo o čemu je reč. Nije mu išlo u prilog što je glavni ventil za vodu lociran u podnožju ulice, gde je glavni šaht. A zašto osveta?
Imali smo pre mesec dana situaciju da nas je susedna zgrada isključila iz svoje kanalizacione mreže, jer smo im se verovatno dovoljno dugo na ilegalan način useravali u život. Na isti način se useravamo i kablovskoj televiziji, samo što njih nije briga. Ili ih boli dupe, da ne kažem nešto gore. Bilo je dosta nezgodno kada smo saznali da zbog mafijaške prošlosti investitora zgrade moramo sami da sprovedemo novu kanalizacionu mrežu od zgrade do glavnog priključka koji je 130 metara daleko. Novogradnja, divljaštvo, prilično normalna stvar koja čeka svakog kome je zgrada odrađena od 2005. na ovamo. Dakle, bila je opcija platiti 10 crvenih, ili kopati kao Alija Sirotanović svojevremeno, i  odraditi cifru. Ja sam izabrao put kojim se ređe ide. Što zbog uštede, što zbog sjajne karakteristike pijuka, krampa i lopate da razvije dosta veliki procenat mišića od dupeta pa naviše. A i mislio sam da će biti zabavno imati radnu akciju kao nekad, sa gomilom poremećenih penzionera i kretena iz zgrade, koji čine većinu. Jebiga, nije bilo zabavno. A bilo je dosta posla. Da se razumemo, nismo kopali govna i slične fekalije. Više smo razbijali betončinu i pokušavali da prodremo u više nego nekooperativnu majčicu zemlju, da bismo postavili cevi.
E pa, govnjar od ispod nije hteo niti da plati svoj deo, niti da radi. Sećam se naročite situacije gde sam hteo da ga klistiram krampom i odradim kolinoskopiju lopatom. Vraćajući se iz prodavnice i noseći 8 kesa namirnica, koje su koštale kao otprilike trećina onoga što je trebalo dati, samo se kretenski nasmejao na predlog da nam malo pomogne da bi sve stigli na vreme i izbegli obavljanje nužde u toi-toi pokretnim toaletima. A dan kasnije se kao pizda žalio da mu niko nije rekao da treba da se radi i da tako može da se otplati deo. Pare je tvrdio da nema, niti da želi da ih da. I dalje duguje, i mi koji smo odradili posao smo morali da pokrivamo njegov stan sa nekih hiljadu, dve. Kada sam danas saznao zbog čega vrišti kao slina, za trenutak sam iskreno pomislio da bog postoji, i da je najveći car na svetu. Onda sam ga zamišljao kako trči niz ulicu, koja je pod uglom od najmanje 30 stepeni, da isključi ventil. Tada sam dao mašti na volju i zamislio kako upada u okean govana , daveći se do smrti. Ali su onda moj mozak i veliko srce odreagovali, i projektovali scenu kako tone kao Švarceneger u Terminatoru 2. Toliko mogu da učinim za bajato narkomansko govedo.
Pozdrav za Osvetu i Karmu, dve najslađe kučke.