Ono što krene da truli treba saseći u korenu, inače ode sve u propast. Najteže mi nakon putovanja pada raspakivanje i pranje stvari, vraćanje na staro. Često torbu na sred sobe danima preskačem. Mrtva torba, onako otvorena, iz nje se prosuli razni rukavi i nogavice kao creva, i jedna ista knjiga koju vučem na putovanja a nikada je pročitati neću, par čarapa koji se uvek otkotrlja negde na drugi kraj sobe kao oko stakleno iz glave. Uvek mi je na nešto što se otkotrlja asocijacija stakleno oko koje tako ispadne iz glave i ode negde, a ispalo je od smora i mrzovolje. Gledaš ga onim drugim, nemaš nameru da ustaneš, uostalom, ispalo bi ponovo koliko si flegma. Oči su ogledalo duše. A u ogledalu vidiš sebe, onakvog kakvog te niko drugi ne vidi. Nešto tu nije u redu. Nije ni važno, samo da ne ode pod trosed.
Ne seci granu na kojoj sediš. A šta ako počne da truli čoveče? Kolko grana uopšte ima to drvo? Treba menjati, moraš menjati. I grane i sebe. I vrane i trebe. I pare i drvo uostalom. A pare pogotovu ako ideš u inostranstvo, i nikad ne menjaj u banci, nego uvek u menjačnici, bolji je kurs. A to ti šalteruša neće reći direktno, jednom sam se tako zaleteo da razmenim ovo u ono da bih posle ono vratio u ovo i tako platio blabla, od silnih kombinacija zaboravio sam na činjenicu, kad me je pitala “jeste li sigurni da ćete ovde da zamenite novac?” *treptrep*. Drugim rečima – idi u menjačnicu budalo. Pomislio sam da ima tikove, a ona je ustvari kratkim cimovima pokazivala na natpis MENJAČNICA s one strane ulice gde stanuju devojčice kojima kojima ćale drži menjačnicu. Snažan ortak. I stvarno, uštedela mi žena pedesetak eura.
Ko zadnji izađe, nek ugasi svetlo. Ustvari, cela ova priča je trebalo da ukaže na to da smo promenili server, prvi put za šest godina. I da vam objasnim da sam jedini odgovoran što selidba traje već skoro mesec dana, i da mi, ako nešto još uvek ne radi, slobodno javite putem društvenih mreža ili mejla. I sva ta mrzovolja oko selidbe i prepakivanja me je naterala da radije napišem blog, nego da izučim još jednu mysql bazu i pronađem đe je ba zapjelo. Blog mislim da radi, fazon, šampanjac o brod, ko onaj crtani… sad ću iskopam. aj.
httpv://www.youtube.com/watch?v=723eKynggSw