u u pazi ovo, iz druge preneo mikrobiologiju, jer sam imao dosta bodova za budzet, a, svaki ispit ti se bodovno broji u godinu u kojoj je dat, sto bi u ovom slucaju bilo +11 bodova, plus ne lozim se da cu dobiti kintu ako se ne iscimam da je zaradim i ne uklapa mi se u pricu da dobijam pare zbog uspeha u skoli. poceli trecu i ja fazon pratio patologije i sve, al sam ucio mikrobiologiju sastrane i kao, to mi je plan za prvi krug. prolazi tu vreme, fazon odbrojavas do ispita, i posto nije bilo nista iz patologije za taj rok, oni nama uteraju pred rok radimo mikroskop, makro i pitanja/dijagnoze. to ispucam, jer sam ucio mikrobiologiju. u stvari, na mikro delu toga me zajebe pomocnik, makro me boleo kurac izlazim i test dam, ali dijagnoze mi ne prihvate, jer ruzno pisem. istina, ova riba mi donosila novi papir na sred testa, da napisem ponovo, i na kraju sam imo 10 bodova, trebalo 12. dosao ispit, ja jedini prijavio i bakterije i viruse za jedan dan, sto inace ljudi rade u dva semestra. fazon ako ne prodjem, idem na gradiliste fazon dovidjenja planovi. dobio 90/100 na mikroskopu, 10 virusi, 10 bakterije i paraziti. pored toga dam psihologiju i transfuziologiju i sad imam 17/48 bodova. koji sam car.
brate, prolazi euforija i kao nedelju dana pose tog sranja imam ponovljene mikro, makro i sranje. e, tu sad pocinje. mene to uopste ne interesuje, plus su preparati stariji od nasih prezimena, tako da se tu u stvari nista ne vidi, pa moras znati napamet sta sve vidis, jel. puknem ja tu mikro ponovo, zbog baticastih zadebljanja, plus sto sam imao u nedelji pre toga da predajem iz patologije. makro imam u subotu, studentske price kao to je 3 dana citanja. ja verovao, budala, uzeo juce da prelistam, kurac, dijagnoze po 3 reda latinskog i prepoznavanje i opisi 80 providnih kutijica, meni rekli 40, ja preso osam. imamo i obavezna predavanja s radiologijom i iskompleksiranom farmakologijom za koju moras biti obrijan, kulturno obucen, ni slucajno u tresi, osisan, da se javljas svima, smesis, ceo fazon.
i danas imali vezbe iz opste gorepomenute, sa sranjima koja smo ucili prosli cas, koja ja nisam stigo ni procitati jer jos nema praktikum, plus sam ucio ovo sranje sto sam puko i, brate, prozove on mene na tablu u jednom momentu. da… na tablu. ja onako iskreno nisam imo pojma, ceo razred se kao smejulji, ja se osecam ko retardiran, kad su ti ortaci naucili, a ja, eto, slepac, jedini sa spustenim farmericama, u patikama zbog kojih bi se okrenuo. imo goldenstate supra skytop na sebi. ono, nisu najbolje sto imam, al i dalje drze poziciju… i uglavnom, ovaj ortak u jednom momentu kao pa dobro, ajde, ko zna, da se javi da uradi umesto kolege. i niko se ne javi… pose pita samo kao pa dobro, ko zna? i opet niko ne dize ruku. pazi slepce. i jos smo juce morali potpisati neko sranje da nam ne bi uveli 60 bodova obaveznih za budzet, sto sad odjednom planiraju da urade. na kraju izlazim iz skole, hodam, vidim stanicu, sa nje odlazi bus. pogodi koji. lol.
misim, dobro, kapiram ja da ide kao dobro pa lose stalno, to se menja i te fore. samo, jedino sranje je sto kod mene, kad god se promeni izvalis kolko ti je u stvari ovaj prosli period bio do jaja. fazon pokido malopre a sad ne mogu da stignem sranje, osecam se ko retardiran, niko ne pusta na miru, vec iz propedevtike je fazon da uzimamo anamnezu od legitimnih pacijenata i ceo fazon. i onda sam izvalio kolko vreme brzo prolazi, kako sad slusam kako matori ima zenu i dve kceri s kojima zivi, ko mu je od porodice umro od cega kad, kako je on bio uzorno celjade, do ’82, kada je, eto, poceo i da pusi i da pije, jer je geometar po zanimanju, pa ga je uhvatio tipican zivot jednog geometra, pare, kola, picke, a prekjuce sam iso u gimnaziju, kad padne mrak pomagao ortaku se spusti u kuhinji, sa caletom u sobi pored [njegovim, ja nemam caleta]… sto je opet mozda kul, jer necu jos dugo biti na ovom sranju.
money in the bank…