“Zla misao me poseti svako jutro u osam
moram na posao  a i dalje sam pospan
kao da ne poznajem sebe
alarm mi zvoni na mobilnom ja se sakrijem pod ćebe”
Štruka – Maltene nijedan plan

Dome slatki dome

U jednom trenutku sam odlučio da pretvorim kuću u nosač aviona. Tamo nema zezanja. Dan traje 24 sata i ovde i tamo, moji vršnjaci su već kapetani, a ja ne mogu da se probudim ujutru. Tvitovao sam o tome. Bilo bi dobro, mislio sam, kad bih mogao ja malo da iskusim taj mornarički život, da se dovedem u red, a opet, računam, lakše mi je da nosač aviona dođe meni nego da ja odlazim njemu, iz raznoraznih patriotskih i logističkih razloga.
Fasciniram sam avionima i njihovim nosačima od kako sam prvi put video uvodnu špicu za Top Gan*, još sam skoro sam gledao neki Nat Geo dokumentarac o tome. Pokazaću vam na dnu posta da se ne prekidam.
Prva uputstva sam našao na Yahoo answers: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090617180412AAMLiS8.
Prvi problem je bio kako rešiti to buđenje. Nema tu mnogo pameti, ukidam snuz i uvodim superglasne alarme koji verovatno bude i komšije, a sviraju iz druge sobe da ne mogu da ih ugasim bez ozbiljnog ustajanja – jer kapetan večernji Srđan nema poverenja u vodnika jutarnjeg Srđana, koji je još zombi.
Pričam o onome kad uveče isplaniraš savršen dan a ujutru kad se probudiš krevet je raj. Čudno je to kako, kad odeš da spavaš, ne možeš da se namestiš i nikako da zaspiš, a ujutru ti je svaki položaj najudobniji. Zbog toga je potrebno da večernji, još funkcionalni dnevni ti izmanipulišeš jutarnjeg sebe dok se opet ne pretvori u dnevnog tebe, koji će onda uveče ponoviti istu stvar. A pošto si ujutru zombi, jako si glup, i lako si podložan manipulaciji – kao što sam mali ja bio podložan američkoj propagandi pa mi je Top Gan i dan danas među dražim filmovima (ureže se čoveku u mozak).
Evo sad je deset uveče, i već se radujem kako ću da zeznem jutarnjeg sebe, neće znati šta ga je snašlo. Trenutni Ja je nadređen jutarnjem meni. Potrebno je samo imati standardnu operativnu proceduru – za sve, ponavljaj tu reč sebi, SOP, standardne operativne procedure. Koriste se za poletanje, sletanje, montiranje raketa, pa ih uvodim i za buđenje. Jednostavno postavim zombi sebi set naredbi i signala da mogu sve da uradim bez upotrebe mozga koji se uključuje sa jedno pola sata do sat zakašnjenja u odnosu na ovu zombijevsku telesinu. Potpuno sam autsorsovao misaoni jutarnji proces nazad kroz vreme nekoliko sati u prošlost. Tako da ustvari, ujutru sam robot. Bude me glasne i iritantne trube Bulge Reveille, trčim da ih ugasim. Na kompjuteru piše idi se istuširaj. Tamo me čekaju stvari okačene sinoć, nema ja šta tu da tražim ujutru. Tu za kraj prebacim vodu sa vrele na ledenu (to sam video od samuraja nekih), i tako u roku od dvajes sam opet ja ja, čovek ja, dnevni Srđan. Jebeš Snuz.
U međuvremenu sam imao i jednu poplavu u potpalublju, valjda pogodio torpedo mašinu za veš a ja nisam bio tu, silazim u podrum, tamo voda do pola cokle. Cela posada sam bio angažovan  u trećoj smeni pa sam počistio to.
Radim sad na usavršavanju procedure, uveo sam još poziva, imam neki zgodan programčić za alarme – prva stvar ujutru imam first call za buđenje, srednje tiho, pet minuta posle iritantni bulge reveille za ustajanje, uradim koji sklek onako skromno, posle tuširanja svira assembley, tvitnem koju, pet minuta posle svira mess hall, idem da jedem, prelistam novine, op op, svira Drill call, izlazim iz kuće. Uveče imam tattoo, call to quarters i taps. Guglaj ako te zanima. Možda nije mornarički, al šta god. Interesujem se može i ruski pozivi, japanski, pruski, srpski, al nemaju tako moćnu propagandu pa ih je teško naći na netu.
Imam ček liste za Alert 5 i Alert 10 da se lansiram biciklom iz kuće. (Alert 5 znači spreman si da poletiš za pet minuta, ili 10 za drugi alert). A voženje bicikle je btw, najbliže što ću doću voženju mlaznog lovca (mada igrao sam Falcon 4.0 jednom, ištampao sam manual od 80 strana, pozajmio džojped, i celu noć pokušavao da sletim dok je devojka spavala na trosedu iza).
Razmišljam da uvedem i drills za dolaženje gostiju. Ono nasumično, alarm, dolaze gosti, usisavanje, sklanjaj kutiju od pice od pre pet dana sa stola! Da budemo spremni za realne situacije. Tu manjkam iskreno rečeno, kuća mi više izgleda na one brodove što prevoze šut i prolaze ispod Brankovog mosta nego na nosač aviona. Ne zato što nisam sve cevi i instalacije stavio spolja (kao što nalaže upustvo sa yahoo answers), nego zato što ne rasklanjam ništa.
Evo onda uvodne špice za Top Gan, jedne od najboljih uvodnih sekvenci u filmovima, na ovome testiram limite svojih zvučnika:
httpv://www.youtube.com/watch?v=bNxvXj9nff4
Obavezno bacam neku Top Gan referencu u sledeću pesmu koju budem snimao.
Evo i dokumentarca o nosaču aviona, mada nije taj nat geo koji sam gledao ne mogu sad da ga nađem:
httpv://www.youtube.com/watch?v=UeOTG6coVLE