Najproduktivniji bitmejker Carskog Reza i čovek koji je preleteo više krugova oko sveta nego Supermen kad vraća  vreme unazad, Skubi, upravo je objavio novi EP sa Kila33 iz Sik Tač studija.

“Nije Problem” je kompaktna bombetina od EP-a sa tri pesme koje nas i same vraćaju nazad u vreme… jer nas podseća na događaj kad se Carski Rez i Sick Touch cross-franchise multiverse konekcija prvi put i ostvarila, onomad kad su se snimale sajfer pesme sa rezačima i Kum Majkom i Mlatom u tad uvek prometnom CRZ studiju na Banovom brdu. Ima tome već jedno deset godina.

Odakle Skubi i Kila33 crpe inspiraciju da posle toliko vremena i dalje štancuju kvalitetnu repčinu, možete da saznate iz spota koji najavljuje EP, Pronađi Inspiraciju (feat DJ. BKO)

Odmah tu na početku spota je omaž MF DOOM-u, legendi čija nam je smrt svima malo smorila doček ove godine. Baš kao i blaženopočivši Supervillain koji je silom prilika napustio Njujork za London tamo negde 2012, tako i Skubiju zadnjih deset godina baza nije Žarkovo nego Dubai.

Jedina razlika što je Skubi, iako više vremena provodi iznad oblaka nego ispod, i dalje više nego živ, i sve ovo vreme je ostao privržen i patikama i repu i igricama i bitovima, pa je tako i nastala ideja za EP da, kako kaže on, obeleži “kvalitetno drugatstvo i pucanje u Valorantu”, i da ponovo objavi nešto, iako zapravo, kako kaže, neprekidno radi.*

Kila33 osim staža u Valorantu, iza sebe ima dva albuma i dva ep-a, sa hitovima kao što su Bapete iz 2017, i Od Voždovca Do Fontane sa Smoke Mardeljanom, iz 2018. Osim toga Kila33 mu dođe kao neki dežurni Sik Tač Scientist, fontanski Genius, jer pored rep kredencijala ima i impresivnu kolekciju retkih Lego kompleta koja parira čak i Skubijevoj gomili transformersa, ili Askovoj bibliotekarskoj polici nakrcanoj patikama od poda do plafona (#koncept #toplovod).

U svakom slučaju, ako vam narednih dana komadi maltera sa plafona budu padali na glavu i tu za vrat ispod kragne, to je znak da ste dovoljno glasno odvrnuli ovaj EP, topla preporuka.

*Osim svega navedenog, Skubi je takođe od nedavno i mladi meme lord u nastajanju: https://www.instagram.com/ide_ofishl/

“Nije Problem” EP na svim streaming platformama:

https://fanlink.to/nipr